16 Eylül 2011

Seçme haberler: Jack White, Model, Mabel Matiz, Green Day ...

***Aktüel'de müzik sayfasında yayınlanan haberlerden birkaç seçme***

Green Day'e ben de saygı duydum!

Green Day’den Amy Winehouse’a saygı duruşu

Punk rock’ın en ünlü temsilcilerinden Green Day, 23 Temmuz’da yaşamını kaybeden Amy Winehouse için “Amy” adını verdikleri bir şarkı yazdı ve bu şarkıyı Cystic Fibrosis Foundation (Kistik Fibrozis Vakfı) yararına Costa Mesa’da verdikleri gizli bir konserde çaldılar. Dinleyiciler şimdi stüdyoda kaydedilen şarkıyı bir an önce dinlemek için sabırsızlanıyor. “Amy”nin sözlerinden bir örnek: “(…)Başka bir zamandan kirli kayıtlar/ Ayakkabılarında bir parça kan/ Ruhunu gerçekten kimse bilmez/ İsmini bile hemen hemen bilirim ben/ (…) Amy, gitmez misin/ Yakınlarımda isterim seni/ (…) Altın çağ için çok gençsin/ Kayıtlar çöpe gitmişti/ 27’sinde iz bırakmadan/ Benimle tanışsan son dansını benle eder miydin/ Bana bir ninni yazar mıydın/ Söylerdik ve sen uyumaya giderdin.” (1 Eylül 2011)



Canımızsın Jack

 Tuhaf rockstar hobileri

** Dağılan The White Stripes’ın as adamı Jack White gençliğinde döşemeci olarak çalışmış. White’ın bir diğer hobisi de tüyler ürperten cinsten: hayvan doldurmak! Yetenekli müzisyenin “Bir zebra kafası, iki ceylan, bir Afrika geyiği” gibi nadir parçaları da varmış.

** Slash tam bir langırt fanı. Kendini epey hırslı bir oyuncu olarak tanımlayan virtüöz, gitar solosu atarken de tıpkı langırt oynar gibi düşünüyormuş: parmaklar çok hızlı ve doğru yerde olmalı.

** Güzelliğiyle büyüleyen Melissa Auf Der Maur için fotoğrafçılık bir hobiden öte. Hole’a katılmadan önce fotoğrafçılık eğitimi alan Auf Der Maur, Nylon gibi dergilere fotoğraf çekiyor ve sergiler açıyor.

** Robbie Williams’ın UFO takıntısı var. Hatta UFO’lara olan müthiş ilgisi nedeniyle müziğe ara bile vermişti.

** Ünlü müzisyen Lenny Kravitz, eğer müzikle uğraşmasaydı kesinlikle tasarımcı olurmuş. Zira Kravitz, zaten  Design adını verdiği şirketi ile dünya çapında oteller ve rezidanslar için projeler hazırlıyor. (15 Eylül 2011)

Oflaz krizi yönetemedi, MTV patladı

MTV Türkiye’de sular durulmuyor

2006 yılında büyük umutlarla yayın hayatına başlayan MTV Türkiye uzun süredir sıkıntılı zamanlar geçiriyordu. 2010’da Digiturk’ten de çıkarılan ve Doğuş Grubu’na satıldığı haberleri de yalanlanan kanal hakkında geçtiğimiz haftalarda internet sitelerinde MCD Görüntülü A.Ş’nin sahibi Esra Oflaz Güvenkaya’nın yayının kuruluşundan itibaren görev yapan genel yayın yönetmeni Yalçın Birol’un görevine son verdiği haberleri yer aldı. MTV Türkiye geçtiğimiz günlerde kafaları karıştıran bir basın açıklaması yaptı.  Açıklamada “Viacom International Media Networks ile MCD’nin hem MTV Türkiye hem de Nickelodeon kanallarıyla ilgili yollarının tamamen ayrıldığı” dışında kanalın kapanıp kapanmayacağına dair tek bir ifade yok. MTV Türkiye’den Güvenkaya bize bir açıklama yapmamak konusunda ısrarlı. Anlaşılan o ki MTV Türkiye yeni yayın döneminde yayın hayatına devam etmeyecek. Müzik dergilerinin de bir bir kapandığı bir dönemde bir müzik kanalının yayın hayatına veda etmesi çok üzüntü verici. (4 Ağustos 2011)

Bi sansür de sana mı?
Mabel sansürü kafaya takmıyor

Kendi adını verdiği ilk albümüyle özellikle sosyal medyada yıldızı parlayan Mabel Matiz’in “Barışırsa Ruhum” adlı şarkısının TRT denetiminden geçemediği haberleri geçtiğimiz günlerde müzik gündemini meşgul etmişti. Mabel Matiz cephesinden gelen açıklama, bu duruma çok da takılmadıkları yönünde: “Albümdeki 12 parçadan 11’i geçmiş, üstelik TRT bize her zaman çok destek olmuştur. Denetimdeki tek bir kişi yüzünden bu olayı tüm TRT’ye mal etmek yanlış.” Söz konusu sansürün “Barışırsa Ruhum”da geçen “Mahreminizle siz ne kadar da güzelsiniz/ Kıyamam tanrınıza eğer tanrımı affederseniz” dizelerinden ötürü vuku bulduğu iddia edilmişti. (4 Ağustos)