31 Ocak 2011

Cartel, Emre Aydın, Amy Winehouse, Eddie Vedder

Bugün Neşen Cartel’den!
2009 Rock’n Coke sahnesinde, maNga’yla birlikte “CarMa” adını verdikleri bir performansla ağızlara bir parmak bal çalan Cartel, yeni albümünü tamamladı.

Çalışmaları iki yıldır süren yeni albümlerini nihayet tamamlayan ve son dokunuşlar için şu an Almanya’da olan Cartel’in yeni şarkılarını çok yakında dinleyebileceğiz. İlk albümden bu yana 15 yıl geçtiğini ve Cartel’in “Evdeki Ses”, “Yağmur”, “Cartel”, “Hani Bana Para”, “Araba Yok” gibi hitlerinin artık birer klasik olduğunu kabul edersek, haliyle yeni Cartel şarkıları hayli merak konusu. GRGDN’dan çıkacak albümün adı “Bugünkü Neşen Cartel”den, çıkış şarkısı ise Tarkan’ın aynı adlı şarkısının sample’larıyla yapılan “Bir Oluruz” olacak. Zamanında şarkının demosunu dinleme şansı bulmuş ve heyecanlanmıştık. “Bir Oluruz”un klibini ünlü yönetmen Gürcan Keltek Berlin’de çekmiş. Yeni Cartel albümünde maNga solisti Ferman Akgül ile ilk albümü “Duy Sesimi”yle hatrı sayılır bir çıkış yapan Efsun da birer şarkıda eşlik etmiş ekibe.



Emre Aydın Londralı oldu
Londra-İstanbul hattında mekik dokuyan Emre Aydın, İngilizce albüm hazırlığında.

Uzun zamandır prodüktör arayışında olan Emre Aydın ve ekibi, The Verve ve Richard Ashcroft gibi önemli isimlerle çalışmış olan Chris Potter ile el sıkışmak üzere. Londra’da ev tutan ve stüdyo çalışmalarına ağırlık veren ünlü müzisyen, kayıtları Londra Chiswick’te bulunan ve Amy Winehouse, Beyoncé, Lady GaGa, The Black Eyed Peas gibi grupların da çalıştığı Metropolis Studios’ta yapacak. Kayıtlarda 60’ların en ünlü rock gruplarından The Who’nun basçısı John Entwistle ve davulcusu Keith Moon’un da yer alacağı söyleniyor. Şu an elinde birçok demosu hazır olan Emre Aydın, sabırsızlanan fanları için de “Son Defa”yı kliplendirecek. Emre Aydın’ın İngilizce albümü öncesinde üç ya da dört şarkılık bir EP yayınlayacağı da kulağımıza gelenler arasında. Sanatçının tüm bu kayıt aşamalarının da dahil olduğu bir DVD projesi de söz konusu.


NEEE? Amy Winehouse mu?Bu yaz dinleme şansını bulacağımız isimler teker teker belli oluyor. Kesinleşen ilk isim Bon Jovi.

“Bu yaz kimleri dinleyeceğiz?” dedikoduları her yıl olduğu gibi şimdiden ortalığı sardı ve birçok isim dilden dile dolanmaya başladı. 2011’de İstanbul’da konser vermesi kesinleşen ilk isim Bon Jovi, ikincisi de Maroon 5 oldu. Şu sıralar adı sık sık anılanlar arasında ise Amy Winehouse başı çekiyor. Yeni albüm kayıtlarını neredeyse tamamladığı söylenen Winehouse, bu kez de “Back to Black”te olduğu gibi prodüktör Mark Ronson’la çalıştı. Merakla beklenen yeni şarkılarını kendi şirketi Lioness Records’tan yayınlamayı planlayan Winehouse’u muhtemelen yaz aylarında, hatta Haziran ayı içinde izleyebileceğimiz söyleniyor. Coldplay de gelmesi muhtemel isimlerden. Sonisphere kapsamında da Iron Maiden bekleniyor.



“Bir Avuç Deniz”i önce Eddie Vedder gördü!
Başrollerini Berrak Tüzünataç ve Engin Altan Düzyatan’ın paylaştığı “Bir Avuç Deniz” daha gösterime girmeden konuşulmaya başlandı. Bizim ilgilendiğimiz kısmı ise filmin soundtrack’i elbette. Mart ayında gösterilmesi planlanan filmin fragmanında Pearl Jam’in “Indifference” şarkısının çaldığını fark etmişsinizdir. Şarkı, grubun solisti Eddie Vedder’dan istenmiş, telifi de ödenmiş ancak Vedder’ın sıkı bir şartı varmış. Şarkıyı vermeden önce filmin senaryosunu okumak istemiş. Bunun üzerine senaryo acilen İngilizce’ye çevrilip Vedder’a gönderilmiş. Eddie Vedder senaryoyu okuduktan sonra “Indifference”ın kullanılmasına izin vermiş. Aldığımız bir diğer bilgiye göre filmin soundtrack’i için yapım şirketi Kaçak’tan Övünç Dan ile Malt’tan Cenk Turanlı ve Barış Ertunç ile sözleşti. “Bir Avuç Deniz”in film müzikleri oldukça sağlam olacağa benziyor.

***20 Ocak- 3 Şubat  2011 Aktüel dergisi "Ajanda: Müzik" bölümünde yayınlanmıştır.***