25 Ocak 2011

İzlenim: Tron Legacy

Tron: Legacy
"Tron: Legacy" çok uzun zamandır beklediğim bir filmdi, Cuma günü vizyona girmeden önce depar atarak basın gösterimine koştum dayanamadım. Elbette filme olan bu iştahımın sebebi, filmin soundtrack'ine gerçek anlamda fanı olduğum Daft Punk'ın imza atmış olmasıydı itiraf etmeliyim ki.Bu nedenle benden sinema yazarları gibi karakter analizleri ya da senaryo irdelemeleri beklemeyiniz, reca ederim!
Yavrularım benim
"Tron: Legacy" kesinlikle sinemada izlenmesi gereken bir film. Zira beylik diyaloglar ya da kahramanlık gösterilerine kafa yormaya kalktığınızda TV'de ya da ortalama bir ekranda DVD'de izlerken sıkılabilirsiniz. Oysa sinemanın dev ekranında enfes bir ses sisteminde filme gömüldüğünüzde haliyle izlenimleriniz de değişkenlik gösteriyor. 

Filmin kahramanı Sam Flyinn rolünde Garrett Hedlund'u görüyoruz. Kendisi hakkında bir kelam edemeyeceğim. Ya rol çok büyük, ya Hedlund bir boy küçük gelmiş. Tron aleminde geriye kalan son IZO Quorra rolünde de House'un cool doktoru Olivia Wilde robotik güzelliğiyle arz-ı endam etmiş. Role acayip yakışmış. Sam'in babası Kevin Flyinn ve Clu rolünde Jeff Bridges'ı izlerken kendisinin çift maaş alıp almadığını merak ettim.

Filmin elbette en eğlenceli sahnesi, iyilerle kötülerin savaş işlerini boşverip bar ortamında takıldığı sahneydi diyebiliriz. DJ kabininde Daft Punk bizzat takılıyor ve IZO ortamının yüz karası bar sahibi Zuse'nin yönlendirmesiyle sürekli "ortamı şenlendiriyor". (Neredeyse şu: Thomas, çal da neşemizi bulalım, Guy-Manuel'ciğim accık daha sesi aç hele) Daft Punk'ın barda çaldığı tüm şarkıların tamamı soundtrack'te var. Tabii o sahnenin "olayı", "Derezed". Bu şarkının fonda çaldığı sahneyi görünce, filmin neden çıkış şarkısı olduğu açıklık kazanıyor. Bu arada kavga dövüş esnasında grubun tınmayıp "aga ben DJ'im, suya sabuna dokanmam" misali kafa sallayıp mixere kitlenmesi de ayrı bir komediydi.

Görsel anlamda şahikaya koşan "Tron:Legacy"yi izlerken şunu düşündüm. Eğer şu an 4 aylık olan yeğenim Mete 12 yaşında olsaydı, onu bilgisayar başından kaldırır, elinden tutup koşa koşa bu filme götürürdüm. Disk savaşlarını izlerken nutku tutulurdu eminim.

Sonuç: Daft Punk hayranları ve bilgisayar oyunu meraklıları kaçırmasın. Bu grubun dışında kalıyorsanız biraz sıkılabilirsiniz.

Filmin resmi Türkçe sitesi için şuradan buyrun.





TRON Premiere
Derezzed Breakdown Remix