21 Aralık 2010

"Az önce seks yaptım!"


Dikiz: Andy Samberg- grubun "beyni"!
The Lonely Island'ın kliplerinin hastasıyım. Bu kadar belaltı espriyi yan yana anlamlı bir şekilde dizmek, dünyanın en ünlü adamlarını, kadınlarını kliplerinde oynatmak ve epey "iyi" şarkılar ortaya çıkarmak kesinlikle şapka çıkarılacak bir yetenek bence!

Şaka maka, belaltı espri iyidir, arada serpmek mevzuyu şenlendirir falan tamam da, bu adamların işi tamamen belaltı üzerine. Son şarkılarında "Az önce seks yaptım, tüm dünyaya haykırmak istiyorum, nasıl oldu da bir kız buna izin verdi, hayatımın en iyi 30 saniyesiydi" diyen adamlardan bahsediyoruz: The Lonely Island.
Grupların içinde hep bir "fazla dikkat çeken" (pis tabiriyle "grubun beyni") karakter olur, bizimki de Andy Samberg. Vakti zamanında sinema geyiklerine saydırdığı "Lazy Sunday" diye bir klip yapıyor ve patlıyor. Adam epey iyi rap yapıyor aslında. Grup sonra MTV Müzik Ödülleri için de metin yazıyor falan ve asıl Saturday Night Live için iş yapmaya başladığında dünya çapında ün kazanıyorlar. T-Pain'le yaptıkları "I'm On A Boat"la Grammy adayı oluyorlar, "Dick in a Box", "Jizz in My Pants", "Like A Boss"la falan Emmy kazanıyorlar. Hikaye bizdeki Batesmotelpro gibi yani, hani şu "Bana Kitap Al" ve "Sütü Seven Kamyoncu" gibi viral videolarıyla çok güldüğümüz çocuklar. Tabii onlar temiz aile çocukları. Bizimkiler şarkı isimlerinden de anlayabileceğiniz gibi son derece belaltı takılıyorlar.
Benim The Lonely Island'ı keşfim geçen sene Natalie Portman'ın müthiş rap yaptığı video sayesinde olmuştu. Zerafet sembolü Natalie'nin "verdiği röportaj" fenaydı. Harvard'da çektiği kopyaları anlatıyor, çocuklardan ve hayranlarından nefret ettiğini söylüyor, "tüm yapmak istediğim içmek ve kavga çıkarmak" diye bol küfürlü girişiyordu ve röportajın sonunda sandalyeyi sunucunun kafasında kırıyordu. (Sözlerin tamamına şuradan bakabilirsiniz.) Bizde olsa kim cesaret edebilir böyle bir şeye? "Aman imajım zedelenmesin"cilik ile Türk örf ve adetleri kolkola girer, kafamızı kırardı. Naapsak olmaz, bizden bir ara çıka çıka "Komedi Dans Üçlüsü" çıkmıştı, o da çıkmasa iyiydi. Natalie'yi hatırlayalım:
Natalie Portman- Uncencored Rap

Dün gece ekibin son işi, Akon'la birlikte düet yaptıkları "I Just Had Sex"e tesadüf ettim. Gece vakti o kadar gürültüyle güldüm ki birkaç komşunun ışığı yandı. Şarkı hakkında yorumlanabilecek çok şey var aslında, insanın fena halde diline takılıyor. Abazanlığı kabul edişle taçlanıyor, kliple zirveye çıkıyor. Aslında şarkının tamamının sözlerini iyice dinlemeniz önerilir! Klipte Gossip Girl'den tanıdığımız Blake Lively ve ünlü aktrist Jessica Alba da var. (Hanımlar bu arada Julian Assange sonrası Andy Samberg hastası, uyaralım. Kime izletsem "Ayyy Andy Samberg!" dedi. Artık nerd seviyoruz anlaşıldı.)

I Just Had Sex- The Lonely Island feat Akon


ESKİ İŞLERİ
Peki neydi kimdi bu adamlar derseniz, önceki işleri "Dick in A Box" ve "Jizz in My Pants"i de yapıştırıverelim de eksik kalmayalım. Bilenler de nostalji yapsın. Fena mı oldu... Güzel oldu güzel.

The Lonely Island feat Justin Timberlake- Dick in A Box


Jizz in My Pants - The Lonely Island