21 Kasım 2010

Her nabza bir şerbet

Hayatta hemen her durumu bir şarkıyla kodlayıp, o şarkı çaldığında o dönemi hatırlayanlardanım. Hepimiz gibi yani. Ne zaman bir "Black" çalsa sigarayı yakıp, "hocam Black Hole Sun da çalsan da ben şu viskiye abansam" diyenlerdenseniz ne demek istediğimi anlamışsınızdır. İşte çeşitli aşk hallerine ufak birkaç fon müziği. İçlerinden hemen hepsinin başınıza geldiğini var sayarak, akşam eğlencesi niyetine.

Vurduyla kırdıyla, sitemle sözle değil, işi müzikle olanların ilgisine...

AŞAMA 1: HEYECAN DURUMLARI


Yeni manita oldunuz, veya olmak üzeresiniz. Fırtınalı aşkın eşiklerindesiniz, kalbiniz trombolin dünya şampiyonasında göğsümüzü kabartan jimnastikçilerimiz gibi zıp zıp zıplıyor. Ne zaman arasam diye gözünüz telefon ekranını ezberledi. Turkcell'den bilmemneden gelen mesajlara büyük küfür ediyorsunuz. Şahane ortam geliyor, hissediyorsunuz. Haydi çalalım:

Lily Allen- Who'd Have Known 


AŞAMA 2: NE ZAMAN SEVİŞECEĞİZ?! 
Manita oldunuz ama nasıl söylesem, henüz "tam olarak da" olmadınız. Şahane bir zaman dilimi, uzattıkça uzatmak da lazım ama zaman bir türlü geçmek bilmiyor, neticeye nerede ereceğinizi merak ediyorsunuz. Akşam bir şarap alsanız, kapısına gitseniz, belki bir film izleyip sonra da belki.. Belki.. Heheh. Olayınız şu:

The Kooks- Do You Wanna
 

AŞAMA 3: ARAMADI, ARAMAYACAK!

Kurban- Yine


Olaya girildi, fırtınalı aşk yaşandı falan. Ve aramasını bekliyorsunuz. Aramıyor mu eşşoğlueşşek? Bakıyorsunuz, ne online ortamda var ne de sağda solda. Kesin eski manitasını falan aradı bu, diye sinirleniyorsunuz. Sinirlenmeyin, dinleyin. Volümü de kökleyin tabii.

AŞAMA 4: ARAYANI DA BULDUM, AMA SALLA GİTSİN

Veya tam tersi, aşk yaşandı ama meğer tahmin ettiğiniz gibi fırtınalı falan değilmiş. Başladı aramalar mesajlar. Kaçasınız var. Durumlar karıştı. Sıkıntı geldi ama bunu adabıyla da söylemek lazım. Ne yapacaksınız? Şunu kaydedip kapısına bırakacak, zili çalıp kaçacaksınız tabii.

La roux feat Chromeo- Hot Mess
 

AŞAMA 5: LAN BARİ GİTMEMİ BEKLE!

Bira içmeye gittiniz, baktınız ki sizin peşinizde olup, size güzel şeyler söyleyip durumları pekiştirdikten sonra ortadan kaybolan eleman, ortamda kız peşine düşmüş, gözünüzün önünde başkalarıyla kırıştırmakta bir sakınca görmüyor. Kalbiniz kırılıyor, kafanız atıyor. Durun, o bira şişesini onun kafasında kırmakla olmaz bu iş. En iyisi DJ'e istekte bulunun, dansınıza bakın.

Cee Lo Green- Fuck You
 

AŞAMA 6: BULDUM, HAPPILY EVER AFTER'IMI BULDUM!


Hayatınızın adamı/kadını bir gün bir yerde karşınıza çıkar. Veya hep karşınızdadır da sizin haberiniz yoktur. Değişirsiniz. Değişir. Hiç ummadığınız yerlerde, hiç ummadığız hallerde buluverirsiniz kendinizi. Gündelik hayatınızı hiç olmadığı kadar önemser, gündelik bir hayatınızın olabilmesine şükredersiniz. Hayat aslında sandığınız kadar zor değildir de, birkaç şey yaşamanız lazımdır. Neyse ki sonu iyidir. O zaman da şunu çalar, keyfinize bakarsınız.

Black Box Recorder- These are the Things