19 Kasım 2010

Bir haber, iki video, bir şarkı

bizde de ortam böyle.
KYOF ile ilgili çok sevindiğim iki gelişme vuku buldu. Biri, Pazartesi günü Indie Istanbul'un "en iyi 10 müzik blogu" haberinde bu blogun da isminin geçmesiydi. Sağolsun site pek de güzel şeyler söylemiş mutlu etmişti. İkincisi de bugünkü Habertürk'te Nilay Örnek'in aynı haberden derlemiş olduğu ikinci haber, ki Örnek de benzer şekilde hoş laflar etmiş, pek sevindim.


Bu iki birbiriyle bağlantılı gelişme kadar, aşağıdaki iki video da beni motive etti diyebilirim. Biri, şahane yeni albümleri Senior'la mp3çalarları şenlendiren Röyksopp'un kısa filmi. 90'lardan fırlamış üç hanım kızın maceraları tadında ilerleyen videoda hayli çarpıcı kareler var, baştan uyaralım. Kısa filmde şarkılar 10 dakika boyunca geliyor geçiyor. Hoş bir seyirlik de tabii, pek televizyon işi değil. Arcade Fire'ın "The Suburbs"ü ise enfes. Being John Malkovich'in yönetmeni, Jackass fenomeninin yapımcısı olarak tanınan Spike Jonze imzası taşıyan video da kısa film niteliğinde. Şöyle bakınız:

Röyksopp- Senior Living


Arcade Fire- The Suburbs

Son olarak Emre Ünsallı'dan az önce apartmış olduğum The Charlatans'ın Who We Touch albümü. Albüm aslında Eylül başında yayınlandı ama ben "Your Pure Soul"u yeni keşfettim. Şöyle buyrun:

The Charlatans- Your Pure Soul




* Fotoğraf deviantArt'ta C-Money'e ait.