16 Ocak 2009

bcc meselesi


billboard listesini kontrol ediyordum ki, murat dalkılıç'ın "kasaba" diye bir şarkısını gördüm, bir numara olarak, ağzım açık kaldı.
"murat dalkılıç da kim ola?" diyerek hemen internetimin ayarlarıyla oynadım, şarkıyı dinledim. tıpkımın aynısının bir mustafa sandal olmuş bu abimiz. haydele haydele hoppaa diye şarkı söylüyor, hiç görmedim ama büyük ihtimalle pavırtürk ekranlarında klibi dönüyor ha dönüyor, kızlar bu abimizin gömleklerine bakıyor, eğleniyor falan.

bu tarkan tipi dans etmek de bir tarih olamadı gitti türk popstarlarımız arasında.

yıllardır dudağı ısır, damağı yala derken hep aynı triplerle dans edildi, kliplerde zenciler yılan gibi kıvrıldı, şelaleler popstarlarımızı ıslattı, çeşitli uzuvlara zumlar falan yapıldı. rakçılar da olayın antisini yapalım derken gülerken ağlayan palyanço falan gibi klişelerle karanlık koltuklarda otur otur sıkılmadı bu süre zarfında.

ama demek ki arza göre talep dedikleri yalan değilmiş. genç kızların sevgililiği diye bişi hakikaten de varmış. mustafa sandal da artık baba olduğuna göre, bayrağı devralan bu renkli göynekli kardeşimiz olmuş. zaten kendisi de bu musti klanını (bkz.blind carbon copy) meselesinin farkında olsa gerek ki, "bize gidelim beyler" şarkısının da kavırını yapmış albümünde. lakin şarkının sonunda gülerek "ehehe... gidiyor muyuz eve? ehe... hadi" falan gibi şımarma-gülme-vikiviki yapmasaymış? bu şarkı söyledikten sonra doğal bi hamleyle klibi bitirme-ani gülme-çokdaşeker-canımbenim durumu ilk zamanlarında hadi iyiydi de, nil'in penti reklamının sonunda, "pırlanta" klibinin sonunda, yok efendim kenan doğulu'nun çakkıdı'sının sonunda ....vb. oldukça biz kenardan olayı boş gözlerle izleyenler arasında bir dalgalanma oldu. dalkılıç kardeşimiz de şarkıya yeni bir boyutta tüy dikmiş, remixlere "gaz remix" falan gibi isimler verilerek şahken şahbaz olunmuş, merak eden buradan dinleyebilir.

yurdumda neden mustafa sandal'ın çakması oluyor da kanye west'in olmuyor? bak adam yeni albümünde gene kendini aştı. daft punk'la çalışan adamdan ne beklenir? sonuç heartless olur, love lockdown olur, bad news olur.. şahane olur, müthiş olur tabiy..

aylavyu kanyeeee.. aylavyu kanyeeee...