14 Temmuz 2011

Kısa kısa müzik haberleri (Mayıs-Temmuz 2011)

Genç Osman Yavaş
Genç Osman Yavaş ortaya çıktı

90’ların en mühim gruplarından biriydi Mavi Sakal, hatırlarsanız. Grubun “Ne Kadar”, “İki Yol” gibi şarkıları 90’ların marşlarındandı. O dönem ilkgençliklerini yaşayan birçok insan, özellikle de genç kızlar için de solist Genç Osman Yavaş’ın mühim bir yeri vardı. Ne zamandır ortalıkta görünmeyen Genç Osman Yavaş, Meksika’ya Sevgilerle adlı grubuyla sahalara geri döndü. Birkaç yıl önce Hindiba grubunu da kuran Yavaş, bu albümde “Young Man Slow” ünvanıyla punk, pop ve çingene müziğinin bir birleşimiyle farklı bir yelpazede müzik yapıyor. Grubun geri kalanı ise “ünvanlarıyla” birlikte şöyle: Tolga Erkök (Das Makinist), Serkan Özkaya (Kapitan Futuro) ve Cevdet Tosyalı (Kapitan Savor).

*** 26 05 2011 tarihli Aktüel'in Müzik sayfasında yayınlanmıştır *** 


Deja-vu
Deja-vu’nun isyanı var

Vokalde Cenk Sönmez, gitarda Barış Orhan, etnik enstrümanlarda Doğan Yılmaz, basta Metecan Mete ve davulda Oktay Fıstık’tan ibaret olan rock grubu Deja-Vu, geçtiğimiz sene yayınladıkları “Sinir Ötesi Operasyon” albümlerinden “Sistem” şarkıları için klip değil adeta bilimkurgu türünde mini bir film çekti. Yönetmen koltuğunda Nazmi Özdil’in oturduğu çalışma için üç farklı mekan ve üç gün harcanmış. Klibin yine tıpkı bir film posterini andıran afişi ise hayli enteresan. Yeni kliplerinin heyecanını taşıyan Deja-vu ekibi yine de bugünlerde hayli sıkkın. Zira grup görmezden gelindiklerini düşünüyor ve isyan bayrağını çekiyor: “Medya sadece işine geleni promo ediyor, farklılıkları göstermek istemiyor. İlla ağlak zırlak arabesk şarkı yapıp sündüre sündüre söylemek gerekiyorsa kalsın, biz böyle iyiyiz” diyorlar. Ekip “Rock Ansiklopedisi” için uzun zamandır rock müzisyenlerinin fotoğraflarını çeken şovmen Okan Bayülgen’e de kırgınmış. Bayülgen’in fotoğraf çekimi esnasında tanıştığı ekibi hiç TV programına çağırmaması grubu üzmüş. 

*** 12 05 2011 tarihli Aktüel'in Müzik sayfasında yayınlanmıştır.*** 

Kurban
          Müzik dünyasında ne var ne yok?

  • Rock’n Coke’ta Melis Danişmend ekibine Kurban davulcusu Burak Gürpınar da dahil oldu. Gürpınar, aynı festivalde Kurban’la da birlikte çalacak.
  • Bu ara “Rabiosa” ile listeleri sallayan Shakira’nın Barcelona’nın yıldızı Pique’den hamile olduğu iddia ediliyor. Shakira bu iddiaları reddetse de, İspanyol basını bu haberle çalkalanıyor.
  • Sıla yeni klibini “Kafa”ya çekti. Twitter’da “kafanereyebizoraya” hashtag’ini kullanan ünlü sanatçı, bu tag’le Türkiye trending topic’e girdi.
  • Nil Karaibrahimgil, yeni albümünün sonbaharda olduğunu müjdeledi: “Bu şarkıyı hafif başlangıçlar menüsünden sayın, ara sıcak, ana yemek ve tatlı Eylül’de albümde.”
  • Rock müziğin genç temsilcilerinden Kaçak konserlere ara verdi. Kendi stüdyoları için hummalı bir çalışmaya giren ekip, Ali Seval’in askerliğinden sonra grubu yeniden aktif hale getirecek.
  • Model’den ayrılan Serkan Gürüzümcü’nün yerine 110’dan Burak Yerebakan geçti. Yerebakan 110’la çalmaya da devam edecek.
  • İnternet radyosu fm34 beta yayından çıktı. Radyonun yakında fm34.me adresinden de yalnızca dinleyici isteklerini çalan bir versiyonu daha olacak.


***23 Haziran tarihli Aktüel'in Müzik sayfasında yayınlanmıştır.***

Zaz
          Amy kalmadı, Zaz verelim
  •  İlk olarak bu satırlarda okuduğunuz haber kesinleşti. Akbank 21. Caz Festivali’ne Zaz geliyor. Ünlü şarkıcı, 22 Ekim’de Lütfi Kırdar Uluslar arası Kongre ve Sergi Sarayı’nda konser verecek.
  • Pamela’nın yeni klibi “Tesadüf” sahiden de bir tesadüf üzerine ortaya çıktı. Fotoğrafları çekilirken görüntüleri montajlayan Gizem Kızıl, oluşan videoyu Pamela’ya hediye etti ve yeni klip böylece oluştu.
  •  Peyote’nin kurucularından Hakan Orman geçirdiği trafik kazası sonrası hayatını kaybetti. Orman, Beyoğlu’nun müdavimleriyle ünlü kült mekanında birçok gruba istedikleri müziği yapmaları için destek vermişti.
  •  Proggresive rock grubu Nemrud, “Journey of the Shaman” adlı albümlerini Türkiye dışında 30 ülkede yayınlamanın gururunu taşıyor. Grubun albümünde yalnızca üç parça var. Her parçanın uzunluğu 45 dakika.
  • Coca-Cola’nın gençlik kampanyası için Frank Sinatra’nın meşhur parçası “My Way”i Türkçe sözlü olarak “Ben Böyleyim” ismiyle seslendiren Athena, bu parçayı ilk kez 16-17 Temmuz’da Hezarfen’de gerçekleşecek olan Rock’n Coke’ta seslendirecek.
  • Direc-t’in davulcusu Özgür Peştimalci, Beşiktaş’ta Pişi adında bir kafe açtı. Pişi, özellikle kahvaltıları ve burgerleriyle iddialı. 


*** 7 Temmuz 2011 tarihli Aktüel'in Müzik sayfasında yayınlanmıştır. ***

      Bu okuduklarınız Aktüel'de düzenli olarak yayınlanan iki sayfadan seçme haberler... Bazılarının buraya koyana kadar güncelliği bitiyor, ama bu kez haberleri seçerken buna dikkat etmeye çalıştım. Bu arada "ne var ne yok" kısmı da son üç sayıdır başladığım bir şey, du bakalım nasıl olacak...